Träna i Kungsträdgården den 14 juni klockan 17

Testa sista kilometern på Stockholm Halvmarathon & kör löparstyrkan som utvecklar dig som löpare. Tisdag 14 juni kl 17.00 samlas vi i Kungsträdgården och deltar i Friidrottsförbundets manifestation Sverige på fötter. Efter en kort samling tar vi en uppvärmningsjogg(ca 1 km) till 20,1 km markeringen på Stockholm Halvmarathon banan. Därifrån testar vi sedan på sista kilometern på banan i valfri fart. Därefter återsamlas vi och tar oss tillbaks till Kungsträdgården (300m), där vi kör ett kort styrkepass specialkomponerat för löpare. Du får övningarna som kan hjälpa dig bli en bättre löpare. Kl 18.00 är passet klart.
Läs mer om Sverige på fötter >>

Tjejmilen skänker pengar till Plan International

Under perioden 25 april till 1 maj hade vi en kampanj där Tjejmilen matchade den summan som våra deltagare skänkte till Plan via anmälan. Det var totalt 231 tjejer som betalade 50 kr extra för Plan vid anmälan till Tjejmilen.
Det innebär att Tjejmilen bidrar med 11 550 kr till Plans verksamhet. Stort tack för ert stöd.
>>

Spring med rosa nummerlapp

Tjejmilen har sedan många år tillbaka ett samarbete med Plan som arbetar för flickors rättigheter. Du som ska springa Tjejmilen 2016 kan redan när du anmäler dig stödja Plan genom att betala 50 kronor extra. Som tack för hjälpen - och för att visa att du är med och hjälper, får du en rosa nummerlapp att fästa på tröjan.
Till anmälan >>

Anmälan öppen tillTjejmilen 3 september 2016

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med över
30 000 anmälda deltagare. Välkommen till en grym dag laddad med energi, glädje och tävlingsnerver.
Info och anmälan >>

Vi har redan 15 000 anmälda

Nu är våren här det ser vi på antalet anmälda. Kul att så många redan har bestämt sig för att springa Tjejmilen. Vi ser fram emot sensommarens vibrerande löparfest. Du som inte anmält dig ännu - gör det nu så har du ett kul mål med vårens och sommarens träning.

Se filmen från Tjejmilen 2015

Vår fotograf Micke Sjöblom tog sig runt banan med filmkameran i handen. Här ser du Anna Book, Anna Kinberg Batra och tusentals andra tjejer som springer runt vår vackra bana. Du kanske rent av ser dig själv i filmen.
Till filmen >>

Se bilderna från Tjejmilen 2015

Bilder, bilder, bilder - närmare bestämt 295 stycken. Vi har fått många fantastiska ögonblicksbilder från loppet. Starten, ute på banan och självklart vid målet. Våra duktiga fotografer Thomas Windestam (DECA Text & Bild) Rickard Forsberg och Ryno Quantz har dokumenterat hela loppet. Titta på bilderna och se om du hittar dig själv.
Till bilderna >>

Se reportaget från Tjejmilen 2015

– Av alla lopp så är Tjejmilen bara bäst! Jag har sprungit och njutit.
Rakel Sjöberg var en av de 24 782 tjejer som sprang i mål i det 32:a Tjejmilen.
Hör Rakels egna ord (och se hennes leende) efter loppet i vårt reportage där vårt springande reportageteam med Anders Szalkai och Torbjörn Sköldefors pratar med löpare under och efter loppet.
Se video på Marathon.se >>

Nästa steg: Europas största halvmara för kvinnor

Känner du dig mogen att ta nästa steg som löpare efter Tjejmilen så bör Women’s Health Halvmarathon vara det naturliga valet. Detta är Europas största halvmara för kvinnor. Du springer halva den klassiska maratondistansen, d.v.s. 21 098 meter, på en vacker bana på Södra Djurgården i Stockholm lördagen den 23 april 2016 .
Utförlig information >>