Anmälan öppen till Tjejmilen 2015

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med 34 000 anmälda deltagare. Det bjuds både på fest och tävling när Tjejmilen avgörs för 32:a gången lördagen den 5 september 2015.
Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana runt Gärdet och Djurgården mitt i Stockholm!
Info och anmälan >>

Över åtta tusen anmälda till Tjejmilen 2015

Trots att det är mörkt och kyligt droppar anmälningarna stadigt in till sensommaren löparfest Tjejmilen Den 23 januari var 8 015 löpare anmälda till loppet den 5 september.
Vill du vara säker på att få en plats i landets största idrottsevenemang för kvinnor bör du inte vänta för länge med att anmäla dig. Nu finns det fortfarande platser kvar i alla startgrupper.
Info och anmälan >>

Se bildspel från Tjejmilen

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz och Thomas Windestam bevakade loppet med sina kameror. Här finns bilder från start och mål - alldeles strax fyller vi på med bilder från hela banan. Kan hända du ser dig själv någonstans.
Till bildspelet >>

Se filmer och reportage från Tjejmilen 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Tjejmilen med filmkameran i handen. Han fångade både eliten och de som tog det lite lugnare runt banan. Se filmen och njut av din insats.
Se videon >>

Se bilder och video från Lilla Tjejmilen

Vi hade självklart fotografer som följde Lilla Tjejmilen också. Micke Sjöblom filmade loppet - Thomas Windestam och Ryno Quantz fotograferade.
Till Lilla Tjejmilens bildspel
Till Lilla Tjejmilens video >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Sitta det nya röka

–Dom som vet säger ju att vår alltmer stillasittande livsstil har samma negativa inverkan på hälsan som att röka, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg.
I min Polar V800 kan jag se hur aktiv jag varit under en dag, samma funktion som i aktivitetsarmbanden som blev årets julklapp. Som med allt som är nytt tycker jag att det är väldigt kul att jämföra olika dagar och det som är slående är att jag är mer aktiv de dagar jag är ledig.
Läs Louise Wikers blogg >>

I’m Dreaming of a Green Christmas

Midvinter och jul, mörkt och kallt i Sverige. Därför söker många löpare sig till varmare länder så här års för att få bättre träningsförhållanden. Att åka bort över jul och nyår innebär att man inte behöver offra så manga arbets- eller studiedagar på sitt träningsläger.
Läs mer på Maeathon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Anmälan öppen till Lilla Tjejmilen

Lilla Tjejmilen är en härlig och inspirerande löparfest för alla tjejer mellan 7 och 13 år. Loppet avgörs på Gärdet i Stockholm lördagen den 5 september 2015, i samband med Tjejmilen.
Info och anmälan >>

Tjemilens officiella träningströja och andra souvenirer

Passa på och köp den officiella träningströjan för Tjejmilen 2015 när du anmäler dig.
Tröjan är orange med texten "Tjejmilen 2015 Stockholm" tryckt i vitt och blått och rosa på bröstet. Det är en figursydd T-shirt i funktionsmaterial. Skrynkeltålig och snabbtorkande. 100 % polyester.
Dammodell i storlekarna S – XXL. Tröjan kostar 200 kr.
Du kan också köpa tröjan hos Löparshopen där du också hittar flera andra Tjejmilen-souvenirer.
Till Loparshopen >>