Anmälan öppen till Tjejmilen 2015

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med 34 000 anmälda deltagare. Det bjuds både på fest och tävling när Tjejmilen avgörs för 32:a gången lördagen den 5 september 2015.
Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana runt Gärdet och Djurgården mitt i Stockholm!
Info och anmälan >>

Redan drygt fem anmälda till Tjejmilen 2015

Intresset för Tjejmilen är stort. Trots att det återstår över tio månader till nästa års lopp är redan över fen tusen löpare anmälda. Den 27 oktober var 5 061 löpare anmälda.
Till anmälan >>

Se bildspel från Tjejmilen

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz och Thomas Windestam bevakade loppet med sina kameror. Här finns bilder från start och mål - alldeles strax fyller vi på med bilder från hela banan. Kan hända du ser dig själv någonstans.
Till bildspelet >>

Vacker och lättlöpt bana runt Djurgården

Tjejmilen avgörs på en vacker och lättlöpt bana runt Gärdet och Djurgården. Start och mål vid Filmhuset. Du springer förbi Djurgårdsbrunns Värdshus och följer sedan Djurgårdsbrunnskanalen. Banan passerar Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet.
Läs mer >>

Meraf Bahta slog banrekordet

Det två år gamla banrekordet på 33.14 slogs med god marginal när Meraf Bahta spurtade i mål på 32:40 i 2014 års lopp. På en fin andraplats kom Charlotta Fougberg, Ullevi FK med 33:50 och på en tredjeplats ser vi Frida Lundén, FK Studenterna på tiden 34:55.
Här hittar du resultat >>

Se filmer och reportage från Tjejmilen 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Tjejmilen med filmkameran i handen. Han fångade både eliten och de som tog det lite lugnare runt banan. Se filmen och njut av din insats.
Se videon >>

Se bilder och video från Lilla Tjejmilen

Vi hade självklart fotografer som följde Lilla Tjejmilen också. Micke Sjöblom filmade loppet - Thomas Windestam och Ryno Quantz fotograferade.
Till Lilla Tjejmilens bildspel
Till Lilla Tjejmilens video >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Se dig själv i Tjejmilen

Du kan du se dig själv springa i mål i Tjejmilen 2014. Gör så här: Gå in i resultatlistan och klicka på ditt namn så visas videon.
Detta fungerar endast för dig som varit med i tidtagningsklassen.
Till Resultatlistan >>

Malins Rosa Pantrar vann resa till New York

Drygt 2 000 Tjejmilen Kvartetter var anmälda till 214 lopp. Kvartetterna fick svara på två frågor och skriva en slogan. Bland de kvartetter som hade rätt på frågorna gillade tävlingsjuryn lag Malins Rosa Pantrars slogan bäst:
–Gör ditt personliga test på Tjejernas största löparfest!
Här hittar du listan på alla vinnande lag >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Avsluta året med 10-veckors toppning

Visste du att Nyårsafton är den dag det ordnas flest lopp? Traditionen med Sylvesterlopp är lång och vi räknar snabbt ihop till tio lopp runt om i Sverige den 31 december.
Löptränaren Kent Claesson har specialanpassat program med ett nyårslopp som slutmål. Start måndagen 20 oktober med tio veckors träning.
Läs mer på Maeathon.se >>