Anmäl dig till Tjejmilen 2015

Redan på torsdag, när vi öppnar nummerlappsutdelningen, kan du anmäla dig på plats till nästa års lopp som går av stapeln den 5 september 2015. Anmäler du dig torsdag 4 september, fredag 5 september eller lördag 6 september på nummerlappsutedelningen får du en snygg T-shirt med "Tjejmilen 2015" tryckt på bröstet. På lördag eftermiddag, efter loppet, öppnar vi dessutom anmälan här på hemsidan.

Sju frågor som vi hoppas du svarar rätt på

Träningsexperten Anders Szalkai har sju frågor till alla Tjejmilen-löpare. Ju fler du kan svara ja på, desto bättre. Kolla dig själv i artikeln. Har du själv några frågor så finns Anders i Marathon.se:s monter på Tjejmilen-mässan fredagen 5 september 12-14 och 17-19.
Till artikeln >>

33 087 löpare - fullt i Tjejmilen

Tjejmilen är Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor. Till den 31:a upplagan av Tjejmilen, som avgörs lördagen den 6 september, har det kommit hela in 33 087 anmälningar. Det betyder att maxtgränsen med 33 000 anmälda har passerats. Anmälan stängdes därför den 30 augusti klockan 15.00. 21 051 av de anmälda har anmält sig till tidtagningsklassen. Övriga 12 036 har anmält sig till Fun Run. Det betyder att hela 63,6 % har valt tidtagning.

Så här tränar du veckan innan loppet

Ett eller några pass veckan innan loppet, kan få till den positiva känslan i kroppen och passet kan även vässa din form ett snäpp och rent muskulärt göra dig mer redo för loppet. Det menar träningsexperten Anders Szalkai.
Läs mer här >>

EM-medaljörer springer Tjejmilen

Charlotta Fougberg och Meraf Bahta, som gjorde succé i årets friidrotts EM genom att bli tvåa på 3 000 meter hinder respektive etta på 5 000 meter, springer båda Tjejmilen för första gången lördagen den 6 september. De två får tufft motstånd, på den vackra 10 km banan på Gärdet och Djurgården i Stockholm, av bland andra Isabellah Andersson som tog brons på maraton-EM 2010, men som missade årets EM på grund av en fotskada. Isabellah gör nu come-back. Detta blir hennes första tävling sedan ASICS Stockholm Marathon i våras.
Läs mer om drömmötet här >>

Välkommen till Tjejmilens träningshelg i november

Du fortsätter väl att springa även efter Tjejmilen. Den 15 och 16 november bjuder vi in till en inspirerande träningshelg. Du får flera löpträningspass med duktiga landslagslöparen Louise Wiker. Dessutom får du yoga, stryketräna och lyssna till oförglömliga föreläsare som Kalle Zackari Wahlström, aktuell med boken "Stark som en björn. Snabb som en örn" och känd från TV-serien Svett & Etikett.
Läs mer om Tjejmilens träningshelg >>

Leila Lindholm ser fram emot energin och kraften från alla tjejer

Den 6:e september står omtyckta TV-kocken Leila Lindholm redo på Tjejmilens startlinje. Hon är taggad och lite pirrig - men mest av allt längtar hon efter att känna energin från alla härliga tjejer.
Läs mer om Leila och hennes träning >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Vacker och lättlöpt bana runt Djurgården

Tjejmilen avgörs på en vacker och lättlöpt bana runt Gärdet och Djurgården. Start och mål vid Filmhuset. Du springer förbi Djurgårdsbrunns Värdshus och följer sedan Djurgårdsbrunnskanalen. Banan passerar Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet.
Läs mer >>

Hanna - från Tjejmilen till EM på sex år

2008 sprang Hanna Lindholm sitt livs första lopp. Tjejmilen gav mersmak för löpning och efter några intensiva år med löpträning är den 35-åriga Hammarbylöparen klar för EM i maraton som avgörs u Zürich i mitten av augusti
Läs mer på Mararhon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Bo på Villa Brevik i lugn och vacker miljö

Villa Brevik på Lidingö erbjuder bra och prisvärt boende vid Tjejmilen. Du bor i lugn och vacker miljö på bekvämt avstånd från Gärdet där Tjejmilens start och mål finns.
Läs mer >>