Välkommen till Tjejmilen lördag 6 september 2014 – anmälan är öppen

Lördagen den 6 september 2014 avgörs Tjejmilen för 31:a gången. Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana!
Du tävlar mot dig själv och testar din kondition på den sköna 10 km-banan runt Djurgården i Stockholm. Att springa en mil är en prestation oavsett vilken fart du håller. Det är en lycka att nå målet och känna tillfredsställelsen; ”Jag klarade det!”.
Inbjudan med all information om Tjejmilen 2014 >>

Träningen har börjat– program på sju nivåer

Vi hjälper dig att komma i form till Tjejmilen. Med stöd av landslagslöparna Anna von Schenck och Jennie Cernjul har räningsexperten Anders Szalkai tagit fram program på sju nivåer som gör det lättare och mer stimulerande för dig att förbereda dig Tjejmilen. Träningen började den 21 april, men det går fortfarande bra att hoppa in i programmen.
Läs mer om träningsprogrammen >>
Så väljer du rätt program >>

Variation är nyckelordet för Tjejmilsträningen

Annandag påsk börjar träningsprogrammen för Tjejmilen 2014.
– Mitt mål är att programmen ska ge motivation och inspiration som ska räcka hela våren och sommaren, säger Anders Szalkai som i veckan berättade om sin träningsfilosofi.
En filosofi som kan sammanfattas med ett ord. Variation.
Läs mer på Marathon.se >>

Lever alla i min omgivning löpning?

Lever alla i min omgivning löpning? Det är en fråga som landslagslöparen Louise Wiker ställer sig. Hon ger själv svaret i sin blogg: Det är inte alldeles enkelt att få alla bitar i livet med jobb, familj, träning, återhämtning och vänner att gå ihop.
Läs Louise Wikers blogg >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Träna med oss på torsdagskvällar i sommar

Träna med oss i TSM inför Tjejmilen den 6 september. Vi hjälper dig att bli en bättre löpare samtidigt som vi har roligt under passen. I sommar är du välkommen att träna med oss varje torsdagskväll. Du väljer själv på vilken nivå du vill träna.
Läs mer >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>