Anmälan öppen till Tjejmilen 2015

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med 34 000 anmälda deltagare. Det bjuds både på fest och tävling när Tjejmilen avgörs för 32:a gången lördagen den 5 september 2015.
Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana runt Gärdet och Djurgården mitt i Stockholm!
Info och anmälan >>

Redan arton tusen anmälda

Intresset för Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor är stort. Den 24 april – knappt fem månader före årets tävlingsdag – var 18 022 löpare från 16 nationer anmälda till Tjejmilen.
2014 var till sist 33 087 löpare anmälda till Tjejmillen. Till årets lopp den 5 september accepteras anmälningar från 34 000 löpare. Drygt hälften av dessa platser är alltså bokade nu.
Vill du vara säker på att få en plats i landets största idrottsevenemang för kvinnor bör du inte vänta för länge med att anmäla dig. Nu finns det fortfarande platser kvar i 14 av de15 startgrupperna.
Info och anmälan >>

Träna för Tjejmilen med Szalkai

Den 20 april börjar träningen för alla som vill följa Anders Szalkais populära träningsprogram för Tjejmilen.En del tar programmen som ett sätt komma igång. Andra tar träningen för Tjejmilen som ett sätt att utveckla sin träning. Några har höga ambitioner och vill springa sitt livs snabbaste mil.
Oavsett nivå finns det nu träningsprogram för alla Tjejmilen-löpare. Programmen är framtagna av träningsexperten Anders Szalkai tillsammans med Anna von Schenck och Jennie Cernjul speciellt för Tjejmilen.
Läs mer på Marathon.se >>

Träna med oss på torsdagskvällar i sommar

Träna med oss i TSM Running inför Tjejmilen den 5 september. Vi hjälper dig att bli en bättre löpare samtidigt som vi har roligt under passen. I sommar är du välkommen att träna med oss varje torsdagskväll. Du väljer själv på vilken nivå du vill träna.
Läs mer >>

Släpp ambitionerna och fånga kvällen

Längre och ljusare kvällar inbjuder till löpning. Men hur ska man orka i vardagen, efter kanske en hel dags jobb och annat som ska göras? Efter handla och hämta är ju träningsstress det sista man behöver.
– Försök att komma ut utan några ambitioner annat än att koppla av, säger träningsexperten Anders Szalkai. Även om det kan var tufft att komma ut så brukar det vara skönt när man väl är igång.
Läs mer på Marathon.se >>

Louise Wiker: Beslutsamhet

– Jag tänker så här, vill man hålla sig frisk, stark och orka med det övriga livet, då får man bestämma sig för att jobba för det, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg här på Marathon.se
– Byt tv-tid mot träningstid, turas om med grannen att passa barnen, träna när barnen har aktivitet/träning, utnyttja ev. friskvårdstimme (stå på dig om chefen säger att det inte finns tid, ni vinner båda på att du tränar), träna innan övriga familjen vaknar, ta med löparskorna på tjänsteresan, möjligheterna är oändliga, om du vill!
Läs Louise Wikers blogg >>

Se filmer och reportage från Tjejmilen 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Tjejmilen med filmkameran i handen. Han fångade både eliten och de som tog det lite lugnare runt banan. Se filmen och njut av din insats.
Se videon >>

Se bilder och video från Lilla Tjejmilen

Vi hade självklart fotografer som följde Lilla Tjejmilen också. Micke Sjöblom filmade loppet - Thomas Windestam och Ryno Quantz fotograferade.
Till Lilla Tjejmilens bildspel
Till Lilla Tjejmilens video >>

Se bildspel från Tjejmilen

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz och Thomas Windestam bevakade loppet med sina kameror. Här finns bilder från start och mål - alldeles strax fyller vi på med bilder från hela banan. Kan hända du ser dig själv någonstans.
Till bildspelet >>

Motivation: Planera för löpträningen

Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.
Läs mer på Marathon.se >>

Äntligen dags för Svenska Löpare

Premiären för Stockholm Marathon 1979 blev startskottet för en svensk löparboom. Loppet fick snabbt efterföljare som GöteborgsVarvet, Midnattsloppet, Stockholm Halvmarathon och Tjejmilen.
Först nu agerar Svenska Friidrottsförbundet och börjar engagera sig inom löpningen genom att starta projektet Svenska Löpare.
Läs mer på Marathon.se >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Mer girl power på halvmaran

Läste på Marathon.se att Women´s Health Halvmarathon har blivit Europas största halvmara (21,1 km) bara för tjejer, är inte det häftigt? Jag skrivit tidigare att Tjejmilen är ett av av mina absoluta favoritlopp,stämningen runt loppet är oslagbar, så mycket "girl power"!
Läs Louise Wikers blogg>>
Till hemsidan för Women´s Health Halvmarathon>>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Anmälan öppen till Lilla Tjejmilen

Lilla Tjejmilen är en härlig och inspirerande löparfest för alla tjejer mellan 7 och 13 år. Loppet avgörs på Gärdet i Stockholm lördagen den 5 september 2015, i samband med Tjejmilen.
Info och anmälan >>

Tjemilens officiella träningströja och andra souvenirer

Passa på och köp den officiella träningströjan för Tjejmilen 2015 när du anmäler dig.
Tröjan är orange med texten "Tjejmilen 2015 Stockholm" tryckt i vitt och blått och rosa på bröstet. Det är en figursydd T-shirt i funktionsmaterial. Skrynkeltålig och snabbtorkande. 100 % polyester.
Dammodell i storlekarna S – XXL. Tröjan kostar 200 kr.
Du kan också köpa tröjan hos Löparshopen där du också hittar flera andra Tjejmilen-souvenirer.
Till Loparshopen >>