EM-medaljörer springer Tjejmilen

Charlotta Fougberg och Meraf Bahta, som gjorde succé i årets friidrotts EM genom att bli tvåa på 3 000 meter hinder respektive etta på 5 000 meter, springer båda Tjejmilen för första gången lördagen den 6 september. De två får tufft motstånd, på den vackra 10 km banan på Gärdet och Djurgården i Stockholm, av bland andra Isabellah Andersson som tog brons på maraton-EM 2010, men som missade årets EM på grund av en fotskada. Isabellah gör nu come-back. Detta blir hennes första tävling sedan ASICS Stockholm Marathon i våras.
Läs mer om drömmötet här >>

Välkommen till Tjejmilens träningshelg i november

Du fortsätter väl att springa även efter Tjejmilen. Den 15 och 16 november bjuder vi in till en inspirerande träningshelg. Du får flera löpträningspass med duktiga landslagslöparen Louise Wiker. Dessutom får du yoga, stryketräna och lyssna till oförglömliga föreläsare som Kalle Zackari, aktuell med boken "Stark som en björn. Snabb som en örn" och känd från TV-serien Svett & Etikett.
Läs mer om Tjejmilens träningshelg >>

Leila Lindholm ser fram emot energin och kraften från alla tjejer

Den 6:e september står omtyckta TV-kocken Leila Lindholm redo på Tjejmilens startlinje. Hon är taggad och lite pirrig - men mest av allt längtar hon efter att känna energin från alla härliga tjejer.
Läs mer om Leila och hennes träning >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Vacker och lättlöpt bana runt Djurgården

Tjejmilen avgörs på en vacker och lättlöpt bana runt Gärdet och Djurgården. Start och mål vid Filmhuset. Du springer förbi Djurgårdsbrunns Värdshus och följer sedan Djurgårdsbrunnskanalen. Banan passerar Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet.
Läs mer >>

Hanna - från Tjejmilen till EM på sex år

2008 sprang Hanna Lindholm sitt livs första lopp. Tjejmilen gav mersmak för löpning och efter några intensiva år med löpträning är den 35-åriga Hammarbylöparen klar för EM i maraton som avgörs u Zürich i mitten av augusti
Läs mer på Mararhon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Bo på Villa Brevik i lugn och vacker miljö

Villa Brevik på Lidingö erbjuder bra och prisvärt boende vid Tjejmilen. Du bor i lugn och vacker miljö på bekvämt avstånd från Gärdet där Tjejmilens start och mål finns.
Läs mer >>